Ο Σαμαράς θέλει τον Χατζηδάκη για επίτροπο -Δεν συζητά καν το όνομα της Μπακογιάννη

hatziΔεν είναι μόνο η θέση του υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας που έχει προκαλέσει ακατάσχετη ονοματολογία.

Είναι και η θέση του επιτρόπου της Ελλάδος στην Κομισιόν, μια θέση που ήδη έχει μπει στις συζητήσεις – παζάρια του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο νυν υπουργό Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης φαίνεται πως είναι ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμαρά για τις Βρυξέλλες, ως διάδοχος της Μαρίας Δαμανάκη, σύμφωνα με τα ΝΕΑ. Επικαλείται τη βαθιά γνώση που έχει για τον μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη λειτουργία της, τις εσωτερικές διαδικασίες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται όμως προβληματισμένος για το αν είναι η σωστή επιλογή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αφενός η Χαριλάου Τρικούπη χρεώνει στον Κωστή Χατζηδάκη το θέμα της προώθησης της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ, ενώ ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως να μπει δικός του εκλεκτός επικεφαλής στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Πάντως η κινούμενη ονοματολογία από το πρωί της Δευτέρας, έχει συμπεριλάβει και τον Ανδρέα Λοβέρδο ως πιθανό υποψήφιο υπουργό Ανάπτυξης.

Και ενώ το όνομα του Κωστή Χατζηδάκη για τη θέση του επιτρόπου παραμένει στο τραπέζι και υπό συζήτηση, αυτό που είναι προφανές είναι ότι το Μαξίμου δεν συζητά καν το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, και ούτε το έκανε ποτέ, σύμφωνα πάντα με τα ΝΕΑ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s