«Η Φωνή του Σώματος»: Το νέο gadget της Samsung που μοιάζει με ρολόι και σώζει ζωές

sim660Λέγεται «Voice of the Body» (δηλαδή η «Φωνή του Σώματος») και στην πραγματικότητα είναι αυτό που λέει! Πρόκειται για το νέο gadget της Samsung το οποίο ουσιαστικά ελέγχει με ένα πρωτοποριακό σύστημα της φυσικής κατάστασης και των ζωτικών λειτουργιών του χρήστη.

Οι πληροφορίες που προσφέρει μπορούν να είναι χρήσιμες τόσο στον ίδιο, όσο και στον γιατρό που τον παρακολουθεί καθώς μέσω αυτού του gadget δίνονται στοιχεία για μια πιο αναλυτική διάγνωση της υγείας του.

Το νέο gadget υγείας της νοτιοκορεατικής εταιρείας φέρει την ονομασία Simband και αποτελείται από ένα φορετό εξάρτημα που μοιάζει με smartwatch που συνδέεται με μια σειρά αισθητήρων που μετρούν τους καρδιακούς παλμούς, την πίεση, την αναπνοή, την ενυδάτωση του δέρματος, τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα ενώ θα μπορεί να αναλύει τη σύσταση του αέρα.

Στη συνέχεια, εφόσον συντρέχει λόγος, η πλατφόρμα, ονόματι SAMI, που υποστηρίζει τη συσκευή, θα μπορεί να ειδοποιεί το χρήστη για πιθανούς κινδύνους που διατρέχει η υγεία του με βάση τα παραπάνω δεδομένα, και να μοιράζεται στοιχεία που συγκέντρωσε με κάποιο γιατρό ή διαγνωστικό κέντρο.

Σύμφωνα με το BBC, η Samsung συνεργάστηκε με μια εταιρεία νανοτεχνολογίας από το Βέλγιο καθώς και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, για να παρουσιάσει την “διερευνητικό’ αυτό σύστημα, όπως το αποκάλεσε, που ανοίγει όμως νέες προοπτικές στο χώρο της υγείας και της έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών. Δείτε την παρουσίαση του Simband, όπως την κατέγραψε το CNET

http://www.iefimerida.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s