Δραματικές εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ -Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Φώτης Κουβέλης

kouvelis-660_4Την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, μετά την αποτυχία του κόμματος να εκλέξει ευρωβουλευτή, αλλά και την κατρακύλα των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ στις Ευρωεκλογές, όπου συγκέντρωσε μόλις 1,2%.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή τον οδηγούν στο να υποβάλει στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση του.

Η ανακοίνωση της παραίτησής του

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Εντωμεταξύ, σημειώνεται ότι για την προσεχή Παρασκευή έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην οποία θα προετοιμαστούν οργανωτικά οι επόμενες κινήσεις, ενώ το ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να τοποθετηθεί στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ που θα γίνει το Σάββατο.

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως θα προταθεί από πολλούς βουλευτές να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος ο Σπύρος Λυκούδης. Ολο το προηγούμενο διάστημα ήταν ο μόνος που δεν έκανε προσωπικές επιθέσεις στον Φώτη Κουβέλη και δεν απαίτησε την παραίτηση του. Ο κ.Λυκούδης έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ της Ενιαίας Αριστεράς και ήταν ο πρώτος που είχε διαφωνήσει με τον Φώτη Κουβέλη για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό σημαίνει ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα θα ακολουθήσει εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την προηγούμενη.

Η απόφαση για την ημερομηνία διοργάνωσης Συνεδρίου θα αποφασιστεί στη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Συνεδρίασης της ΔΗΜΑΡ.

Ισως να είναι πάλι υποψήφιος ο Κουβέλης

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Φώτης Κουβέλης δεν παραιτήθηκε για να αποχωρήσει από την πολιτική και δεν αποκλείεται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Ολα θα εξαρτηθούν από τις κομματικές ισορροπίες και την βούληση της βάσης της ΔΗΜΑΡ. Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και έλεγε σε συνεργάτες του που τον ρωτούσαν σχετικά «θα το σκεφτώ».

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s