Επίσκεψη Μπάιντεν εν μέσω αντιδράσεων και πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας

episkepsi-bainten-en-meso-antidraseon-kai-protofanon-metron-asfaleias-thΛευκωσία: Εν μέσω αντιδράσεων από κόμματα – που εκφράζουν φόβους για αναβάθμιση του ψευδοκράτους λόγω της συνάντησης με τον Ντερβίς Έρογλου στα κατεχόμενα – φτάνει αύριο στην Κύπρο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.
Καθησυχαστικός εμφανίζεται πάντως ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από την Ουάσιγκτον. Την ίδια ώρα πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από τις Αρχές, με την ΜΜΑΔ να σχηματίζει ομπρέλα προστασίας για τον Τζο Μπάιντεν.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μπάιντεν

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Τζο Μπάιντεν θα φτάσει στην Κύπρο αύριο Τρίτη αργά το απόγευμα. Στο αεροδρόμιο Λάρνακας θα τον υποδεχθεί ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο κ. Μπάιντεν θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, δίνοντας έμφαση στην ισχυρή διμερή σχέση Ηνωμένων Πολιτειών – Κυπριακής Δημοκρατίας που αναπτύσσεται υπό την ηγεσία του προέδρου Αναστασιάδη.

Την Πέμπτη θα μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή, όπου θα συναντηθεί με τους ηγέτες διαφόρων θρησκευμάτων της Κύπρου.

Ακολούθως θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στην αμερικανική πρεσβεία για να αποτίσει φόρο τιμής στον πρεσβευτή των ΗΠΑ, Ρότζερτ Ντέιβις, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1974.

Θα επισκεφθεί επίσης τη νεκρή ζώνη, όπου θα μιλήσει σε επιχειρηματίες και παράγοντες της κοινωνίας των πολιτών και από τις δύο κοινότητες.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος θα αναχωρήσει από την Κύπρο την Παρασκευή 23 Μαΐου.

Επί ποδός η Αστυνομία

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην Κύπρο θα ληφθούν όλα τα δέοντα μέτρα ασφαλείας.

Για τις μετακινήσεις του Τζο Μπάιντεν θα γίνουν ρυθμίσεις της τροχαίας κίνησης με πιθανότητα τον προσωρινό αποκλεισμό διέλευσης από συγκεκριμένες οδούς.

Το κοινό καλείται να επιδείξει κατανόηση και να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

http://www.philenews.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s