Η δύναμη της σιωπής

διαλογισμοςΗ επίγνωση βρίσκεται σε κάθε παρούσα στιγμή.

Υπάρχουν στιγμές σιωπής που αποκτούμε επαφή με τον εαυτό μας και εκείνες ακριβώς τις στιγμές έχουμε πρόσβαση σε ένα ολόκληρο πεδίο γνώσεων και κατανοήσεων που πριν δεν μπορούσαμε να φανταστούμε.

Όταν μένουμε στην σιωπή δίχως καμιά σκέψη παρατηρώντας τον εαυτό μας πως νιώθει στο ΤΩΡΑ ακούμε, νιώθουμε και ζούμε στην πλήρη δυναμική μας.

Γινόμαστε πύλη για να περάσει μέσα από εμάς, γνώση χιλιάδων χρόνων που με την σκέψη και τον έλεγχο του νου περιορίσαμε και χάσαμε κάθε επαφή μαζί της.

Η επίγνωση που αναδύεται σε κάθε στιγμή, ΤΩΡΑ, ο εαυτός μας την κατανοεί, την νιώθει και αναγνωρίζει την αυθεντικότητα της.

Στην επίγνωση που έρχεται μέσω της σιωπής δίχως τις σκέψεις του νου, δεν αμφιβάλεις και δεν ταλαντεύεσαι, γνωρίζεις την αλήθεια μέσα από το εσωτερικό γνωρίζειν.

Κάθε φορά που μένουμε σε σιωπή και αποκτούμε οικειότητα με κομμάτια του εαυτού μας που δεν αναγνωρίζαμε ή προσπερνούσαμε , εδραιωνόμαστε σε ένα άλλο επίπεδο συνειδητότητας.

Αυτό το επίπεδο μόνο ο εαυτός μας μπορεί να μας το προσφέρει και μόνο αυτός μπορεί να το εδραιώσει.

Όταν εδραιώνουμε ένα νέο επίπεδο συνειδητότητας από αυτό που είχαμε μέχρι εχτές αντιλαμβανόμαστε  τα  εμπόδια που αντιστέκονταν  μεχρι  να το εδραιώσουμε, αποκτούμε επίγνωση των ασυνείδητων κομματιών μας.

Το να δούμε τις αντιστάσεις που έχουμε να τις αναγνωρίσουμε ως δικές μας όπως και τις εξακολουθούμενες συμπεριφορές ασυνείδητων κομματιών μας  είναι  αυτογνωσία.

Η θέληση μας να οικειοποιηθούμε, να αποδεχτούμε και να αγκαλιάσουμε τα ασυνείδητα κομμάτια του εαυτού μας είναι υπέρβαση συνειδητότητας.

Κάθε επίπεδο συνειδητότητας που αποκτούμε πρόσβαση χρειάζεται να αγκυροβολήσουμε να το εξερευνήσουμε , και να το κάνουμε ολοκληρωτικά ένα μ’ εμάς.

Τα επίπεδα συνειδητότητας κρύβουν πάντα μια πρόκληση εξερεύνησης του ιδίου μας του εαυτού, ένα σκοτεινό κομμάτι ή τυφλό σημείο που καλούμαστε να ρίξουμε φως και να το αποδεχτούμε.

Κάθε φορά που κάποιος ανεβαίνει επίπεδο συνειδητότητας, επηρεάζει την συλλογική συνειδητότητα και διευρύνεται έτσι η δομή ενός ολόκληρου συστήματος που τροφοδοτείται από σκέψεις με τον έλεγχο, τον φόβο και τον περιορισμό.

Η σιωπή βοηθά στις κατανοήσεις και φέρνει ειρήνη στον νου.

Έτσι η δύναμη της σιωπής είναι το εργαλείο που χρειάζεται ο εαυτός για να εξερευνά τα επίπεδα συνειδητότητας του και να φέρνει την ειρήνη και την αταραξία στον νου.

Η ισορροπία αποκαθιστάται δίνοντας στον νου, την ψυχή και το σώμα την γαλήνη και την ασφάλεια που χρειάζονται.
Μόνο η επαφή με τον εαυτό μας και η δίχως ορούς αγάπη μας για αυτόν μπορεί να υπερβεί την πλαστή προσωπικότητα και να μας φέρει σε επαφή με την θεϊκή μας ύπαρξη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s