Τέσσερις στους 100 Έλληνες κατεβαίνουν στις εκλογές! – Όλοι οι υποψήφιοι

euroelections-620x300_b2Οι υποψήφιοι σπάνε κάθε ρεκόρ και στις δημοτικές εκλογές, καθώς ξεπερνούν τους 80.000

Περισσότεροι από 360.000 φαίνεται ότι είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι σε όλη την Ελλάδα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα ότι μόνο στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, οι παρατάξεις είχαν δικαίωμα να δηλώσουν από 38 (!) υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, χωρίς όλες να καταφέρουν να φτάσουν σε αυτόν τον αριθμό.

Οι υποψήφιοι σπάνε κάθε ρεκόρ και στις δημοτικές εκλογές, καθώς ξεπερνούν τους 80.000, μόνο για τα δημοτικά συμβούλια! Και να σκεφτεί κανείς ότι ο νόμος του Καλλικράτη μείωσε τους δήμους της χώρας στο σύνολό τους.

Την ομαλή λειτουργία των δύο εκλογικών αναμετρήσεων στα 22.584 εκλογικά τμήματα σε όλη την χώρα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ελέγχουν περίπου 25.000 δικαστικοί αντιπρόσωποι μαζί με τους αναπληρωματικούς, ενώ, την ίδια στιγμή, επί ποδός θα βρίσκονται 35.000 εργαζόμενοι στο υπουργείο Εσωτερικών και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ένα άλλο παράδειγμα, συνολικά 356 υποψήφιοι κατέρχονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές του δήμου Φαρκαδόνας του νομού Τρικάλων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Οι εκλογικοί συνδυασμοί που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε 1.437. Κατά μέσο όρο κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές 4,4 συνδυασμοί ανά δήμο.

Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία της Singular Logic, στους 325 δήμους της χώρας ο αριθμός των υποψηφίων δημάρχων είναι 1.441, ενώ στις 13 περιφέρειες συμμετέχουν 104 συνδυασμοί.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Δικαιολογημένα μπορούν να μην ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους, όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη από 200 χιλιόμετρα από το εκλογικό τους τμήμα.

http://www.news.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s