Πράσινο φως από Υπουργικό σε σχέδιο που αφορά άνεργους

prasino-anapse-to-ypourgiko-gia-schedio-pou-afora-anergous-thΠαροχή κινήτρων για εργοδότηση
Λευκωσία: Το Υπουργικό Συμβούλιο άναψε σήμερα το πράσινο φως στο Σχέδιο Παροχής Κινήτρων για την εργοδότηση ανέργων. 
Το εν λόγω Σχέδιο προνοεί την παροχή ενισχύσεων-χορηγιών σε επιχειρήσεις, για διευκόλυνση της πρόσληψης ατόμων που ανήκουν στην ομάδα στόχο, όπως αυτή ορίζεται στο Σχέδιο, άνεργα άτομα εγγεγραμμένα στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΑ) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και στην ειδική ομάδα στόχο, άνεργα άτομα εγγεγραμμένα στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΑ) πέραν των έξι μηνών κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο Σχέδιο.
Ταυτόχρονα, πρέπει να είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ή πολίτες τρίτης χώρας, οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη Δημοκρατία και έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην αγορά εργασίας.
Η ενίσχυση με βάση το Σχέδιο αφορά σε παροχή οικονομικής βοήθειας προς τον εργοδότη:

• Ύψους 50% του μισθολογικού κόστους του εργοδοτούμενου με μέγιστο ύψος 5.000 ευρώ στην περίπτωση που θα προσλάβουν άτομα από τη γενική ομάδα στόχου.

• ΄Υψους 60% του μισθολογικού κόστους του εργοδοτούμενου με μέγιστο ύψος 6.000 ευρώ στην περίπτωση που θα προσλάβουν άτομα από την ειδική ομάδα στόχου. Η χορηγία θα παραχωρείται μόνο για τους πρώτους δέκα μήνες απασχόλησης και με υποχρέωση του εργοδότη για πρόσθετη απασχόληση του επιδοτούμενου για δύο επιπρόσθετους μήνες χωρίς επιχορήγηση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Σχεδίου ανέρχεται στα 5.000.000 ευρώ, καλύπτει την περίοδο μέχρι τις 30.6.2016 και ο στόχος είναι η τοποθέτηση 1000 ανέργων. Οι αιτήσεις συμμετοχής από ενδιαφερομένους θα υποβάλλονται σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, που θα καθορίζονται στις προσκλήσεις που ανακοινώνει ο Φορέας Διαχείρισης.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s