Φτάσε όπου δεν μπορείς…

photo1Εικόνες από ταξίδια τους σε χώρες «εξωτικές», «μακρινές», «παράξενες», «διαφορετικές», «δυσπρόσιτες» σε μια ταξιδιωτική έκθεση φωτογραφίας για καλό σκοπό.

Οι φωτογραφίες μας ταξιδεύουν εκεί που δεν μπορούμε εμείς εύκολα να πάμε. Νέες εικόνες, νέοι προορισμοί μακρινοί. Τα ταξίδια πάντα αποτελούν έμπνευση για δημιουργία.

Δέκα απλοί, καθημερινοί άνθρωποι με πάθος για το ταξίδι και τη φωτογραφία παρουσιάζουν εικόνες από ταξίδια τους σε χώρες «εξωτικές», «μακρινές», «παράξενες», «διαφορετικές», «δυσπρόσιτες» – Νεπάλ, Ιράν, Κούβα, Ινδία, Βολιβία, Τανζανία…

Η εμπειρία της αναζήτησης, η επαφή με νέους τόπους και ανθρώπους, η περιπέτεια της ανακάλυψης παίρνουν φωτογραφική μορφή και ορίζουν το πλαίσιο παρατήρησης και σχολιασμού – για τις κουλτούρες και τους λαούς – των ταξιδευτών.

Οι φωτογραφίες ταξιδεύουν τον θεατή, τον παρακινούν να σηκωθεί από τον καναπέ, να κινηθεί, να ταξιδέψει, να παρατηρήσει, να σκεφτεί, να δράσει. Η έκθεση «Φτάσε όπου δεν μπορείς», με τίτλο εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη, είναι μια ομαδική φωτογραφική εμπειρία η οποία γίνεται το προσωπικό, υποκειμενικό «ταξίδι» του καθενός.

Οι φωτογραφίες θα εκτίθενται στον υπόγειο εκθεσιακό χώρο του «Booze Cooperativa» από την Πέμπτη 8 μέχρι και την Κυριακή 18 Μαΐου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Μαΐου και ώρα 20:30 μ.μ. Θα ακολουθήσει live μουσική από το γκρουπ «Ηρακλής και Λερναία Ύδρα».

Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθούν στην οργάνωση Κόσμος Χωρίς Πολέμους http://www.kosmosxorispolemous.gr

Πληροφορίες: Kολοκοτρώνη 57, Αθήνα.

http://www.clickatlife.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s