Έπεσαν οι υπογραφές με τον κολοσσό Halliburton

epesan-oi-ypografes-me-ton-kolosso-halliburton-thΣυνάντηση το απόγευμα με Νίκο Αναστασιάδη
Λευκωσία: Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ Δημοκρατίας και του αμερικανικού κολοσσού υπηρεσιών της βιομηχανίας υδρογονανθράκων Halliburton. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews νωρίς το απόγευμα υψηλόβαθμοι αντιπροσωπεία της ηγεσίας της Halliburton θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ηδη η εταιρεία έχει προχωρήσει μέσω τοπικών μεσαζόντων στην εξασφάλιση βιομηχανικών και αποθηκευτικών χώρων για την έναρξη τεχνικών εργασιών στην Κύπρο.

Η Halliburdon, της οποίας η αξία κεφαλαιοποίησης υπολογίζεται στα $18.5 δις διατηρεί ήδη υπεράκτιες θυγατρικές στην Κύπρο (π.χ. Halliburton Sakhalin Limited Cyprus) για περισσότερο από 15 χρόνια, για τραπεζικές κυρίως δραστηριότητες.

Η τελευταία της μεγάλη «επέκταση» ήταν το 2007 με δημιουργία δικής της μεγάλης βάσης στο Ντουμπάι για εξυπηρέτηση δραστηριοτήτων στην Μέση Ανατολή. Έχει 75.000 εργαζόμενους και παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, ενώ εδώ και δύο μήνες έχει αποστείλει ομάδα τεχνικών της υπό τον Liam McGinley, για την προετοιμασία μόνιμης παρουσίας στην Κύπρο.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s