Μιλήστε στο chat με… το ψυγείο σας

LGHomeChat-640x400Η LG εγκαινιάζει την επικοινωνία με τις οικιακές μας συσκευές. Θα μας απαντούν και θα στέλνουν εικόνα με webcam από το εσωτερικό τους.

Η νέα υπηρεσία της LG έκανε πρεμιέρα στη Νότια Κορέα και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε άλλες χώρες, όσο εξαπλώνονται οι πωλήσεις των νέων, έξυπνων, οικιακών συσκευών της.

Οι συσκευές είναι συμβατές με το πρότυπο επικοινωνίας HomeChat που χρησιμοποιεί την -εξαιρετικά δημοφιλή στην Κορέα- εφαρμογή Line, η οποία είναι σχεδιασμένη για την επικοινωνία με μηχανές που αναγνωρίζουν απλές φράσεις και ανταποκρίνονται σε αυτές.

Μια κάμερα μέσα στο ψυγείο μπορεί -με τη βοήθεια ευρυγώνιου φακού- να φωτογραφίσει ολόκληρο το εσωτερικό του κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα, πληροφορώντας έτσι κάθε στιγμή τον ιδιοκτήτη για το περιεχόμενο και τις ελλείψεις του ενώ στο μέλλον ειδικό software θα αναγνωρίζει την ημερομηνία λήξης (προς το παρόν αυτή εισάγεται χειροκίνητα από τον χρήστη).

Το πλυντήριο θα ξεκινά να πλένει λαμβάνοντας ένα μήνυμα και θα ανταποκρίνεται με απαντήσεις τύπου «στίβω» στην ερώτηση «τι κάνεις τώρα;» που θα έρχεται από το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη του. Ο φούρνος θα ξέρει τη θερμοκρασία και την ώρα ψησίματος της κάθε συνταγής και θα ανάβει ή θα σβήνει ανάλογα.

Η Samsung έχει εγκαινιάσει τη δική της αντίστοιχη υπηρεσία με το όνομα Smart Home.

Στο παρελθόν είχε γίνει πολλή κουβέντα για ψυγεία που θα παράγγελναν μόνα τους τα προϊόντα που τελειώνουν, αλλά αυτό προϋποθέτει υποδομή που δεν έχει αρχίσει καν να υπάρχει (αισθητήρες RFID σε κάθε αντικείμενο, ειδικό κέντρο παραγγελιών στους εμπόρους κ.λπ.)

Φυσικά, η μεγαλύτερη ανησυχία που θα έχουν οι ιδιοκτήτες διασυνδεδεμένων συσκευών είναι ο κίνδυνος των χάκερς. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιοι που θα βρουν εξαιρετικά διασκεδαστικό να ανάβουν το φούρνο σας μέσα στη νύχτα ή να απαντούν εκείνοι «πάρε μπύρες» αντί για το ψυγείο σας. Σε ποιο ράφι θα βάλετε το antivirus;

http://www.fortunegreece.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s