Ικανοποιημένη η Λευκωσία για τη γερμανική δέσμευση για παροχή βοήθειας

ikanopoiimeni-i-lefkosia-gia-ti-germaniki-desmefsi-gia-parochi-voitheias-thΑμβούργο:  Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Γερμανία.Σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης  είπε ότι υπάρχουν πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος και πολλά θέματα στα οποία μπορεί να υπάρξει γερμανική υποστήριξη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης  επεσήμανε ότι οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία  και η πιστή εφαρμογή του προγράμματος δίνουν στην Κύπρο το δικαίωμα να ζητήσει περαιτέρω βοήθεια και παρέχουν σε κάποιους το δικαίωμα να δώσουν μεγαλύτερη στήριξη.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη δέσμευση της Γερμανίας για παροχή οικονομικής βοήθειας  και δωρεάν τεχνικής βοήθειας για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  και να συμβάλει στη μείωση της ανεργίας.

Για την οικονομική βοήθεια ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται  στη δημιουργία δημόσιου οργανισμού δημοσίου δικαίου, ο οποίος θα αναλάβει  τη διαχείριση της οικονομικής βοήθειας που θα παρέχεται  από το εξωτερικό.

Στόχος, είπε, είναι να χρηματοδοτηθούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

http://www.philenews.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s