Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Δεκτές και οι τέσσερις άρσεις ασυλίας

bouli-xrusi-augiΔεκτές έγιναν και οι τέσσερις αιτήσεις άρσης ασυλίας (πρώην και νυν) βουλευτών της Χρυσής Αυγής από την Ολομέλεια της Βουλής. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 220 βουλευτές και ψήφισαν:

Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος: 183 ναι, 25 όχι, 12 παρών.
Νίκος Μίχος: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.
Γιώργος Γερμενής: 197 ναι, 16 όχι, 7 παρών.
Στάθης Μπούκουρας: 182 ναι, 26 όχι, 12 παρών.

Οι κ. Γερμενής και Μπούκουρας που ήταν παρόντες στη διαδικασία μετήχθησαν στις 12:12 στη Βουλή υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας από τις φυλακές Κορυδαλλού και Ναυπλίου, όπου κρατούνται.

Ο κ. Αλεξόπουλος, που παραιτήθηκε από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής και ο κ. Μπούκουρας που διεγράφη, κάθισαν στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών. Ο κ. Γερμενής κάθισε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής. Εκεί τον πλησίασε και τον φίλησε η βουλευτής και σύζυγος του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια.
Ο προφυλακισμένος Στ. Μπούκουρας τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια με κλάματα και αναφιλητά, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είπε: «Λυπάμαι γιατί ενώ στη Χρυσή Αυγή έδωσα τίμιο και δημοκρατικό αγώνα, κάποιοι πρώην συναγωνιστές γελάνε και με χλευάζουν».

Αντιδράσεις προκλήθηκαν νωρίτερα στην Ολομέλεια, λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν για τη μεταγωγή των προφυλακισμένων βουλευτών, αφού μεταξύ άλλων επιβλήθηκε έως τις 13:00 απαγόρευση εισόδου πολιτών στο Κοινοβούλιο.

http://www.naftemporiki.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s