Ενας πρώην σκίνχεντ έγινε αντιπρόεδρος της Βουλής της Ουγγαρίας

sneiderΕνας πρώην σκίνχεντ γίνεται αντιπρόεδρος στο κοινοβούλιο της Ουγγαρίας! Ο Ταμάς Σνέιντερ, ένας βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Γιόμπικ (Jobbik), εξελέγη σήμερα αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου.

Ο πρώην σκίνχεντ δεν είχε μόνο την υποστήριξη των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του (23 μέλη), αλλά και ενός μεγάλου αριθμού συντηρητικών του κόμματος Φίντες (Ένωση Νεαρών Δημοκρατών, 133 μέλη) του λαϊκιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν. Οι βουλευτές της αριστερής αντιπολίτευσης (39) καταψήφισαν την υποψηφιότητά του, ενώ οι Πράσινοι (5) απείχαν.

Ο Ταμάς Σνέιντερ ανήκε τη δεκαετία του 1990 σε μια ομάδα σκίνχεντ σύμφωνα με τα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης – μια πληροφορία που ο ίδιος δεν διέψευσε. «Γνωρίζουμε όλοι το παρελθόν μου, προτιμώ να αναφερθώ (στα σχέδια μου για) το μέλλον», είπε ο ακροδεξιός βουλευτής κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο Σνάιντερ είναι πλέον ο ένας εκ των 6 αντιπροέδρων της Βουλής της Ουγγαρίας.

Το Γιόμπικ είναι ένα ακραιφνώς ακροδεξιό κόμμα με ανοικτά ρατσιστικές θέσεις, ιδίως κατά των Ρομά και των Εβραίων. Το κόμμα ήταν εκτός Βουλής ως το 2010, οπότε έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο με κερδίζοντας το 16,67% των ψήφων. Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές αύξησε το ποσοστό του στο 20,22% και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Ουγγαρία.

Φωτογραφία: www.barikad.hu

http://www.iefimerida.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s