Συμβουλές προς καπνιστές και όχι μόνο: Τέσσερις τροφές που καθαρίζουν τα πνευμόνια

pnevmonia-660Οι πνεύμονες είναι ένα από τα βασικά όργανα το σώματος που επιβαρύνονται ιδιαίτερα από συσσώρευση βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

Επιπλέον, οι κάτοικοι των πόλεων έχουν να αντιμετωπίσουν μια ακόμη πιο μολυσμένη ατμόσφαιρα που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

Εκτός από όλα αυτά, υπάρχουν και οι καπνιστές οι οποίοι από μόνοι τους δημιουργούν τις χειρότερες συνθήκες για τα πνευμόνια τους.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα είδη τροφών που μπορούν να βοηθήσουν ως ένα βαθμό και να συνδράμουν στον καθαρισμό του πνεύμονα απομακρύνοντας τις βλαβερές ουσίες.
Τέσσερα βασικά είναι:

Σταυρανθή λαχανικά: Οπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λαχανο. Εχουν αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών.

Καροτενοειδή: Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα και περιορίζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα: Τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά οξέα έχουν ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος

Τροφές με φολικό οξύ: Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.

http://www.iefimerida.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s