«Σαρώνει» ο Farage στην Βρετανία

FarageΠρώτο κόμμα είναι στις δημοσκοπήσεις το UKIP του φιλελεύθερου, Νάιτζελ Φάρατζ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στους Times του Λονδίνου. Ακολουθούν οι Εργατικοί του Εντ Μίλιμπαντ, ενώ στην τρίτη θέση πέφτουν οι Τόρις του Κάμερον. Εξαιρετικά χαμηλό το ποσοστό των φιλελεύθερων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της έρευνας δίνουν 31% στο κόμμα του Φάρατζ, 28% στους Εργατικούς, μόλις 19% στους Συντηρητικούς και 9% στους Φιλελεύθερους του αντιπροέδρου Νικ Κλεγκ.

Σημειώνεται ότι ο Νικ Κλεγκ είναι ο μόνος που δέχθηκε να μονομαχήσει με τον Φάρατζ σε δύο τηλεοπτικά ντιμπέιτ, με πολύ κακές επιδόσεις, όπως έδειξαν και οι έρευνες που έγιναν αμέσως μετά.

Το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ έχει, σύμφωνα με τους αναλυτές, την ικανότητά να διεισδύει σε στρώματα του πληθυσμού που παραδοσιακά στηρίζουν τους Εργατικούς.

Είναι χαρακτηριστικό το θέμα που αναδεικνύουν οι Times του Λονδίνου τη Δευτέρα: «Οι Εργατικοί χάνουν τους παραδοσιακούς τους ψηφοφόρους, γιατί στράφηκαν στη μεσαία τάξη».

http://www.pygmi.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s