Η απάντηση του Δ.Χριστόφια στον Ζαν Κλοντ Γιούγκερ

i-apantisi-tou-d-dchristofia-ston-zan-klont-giougker-thΗ αναφορές έγιναν σε συνέντευξη του Ζ. Κ.Γιούγκερ Στον Φιλελεύθερο
Λευκωσία: Γραπτή δήλωση του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, σχετικά με δήλωση του κ. Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ σε συνέντευξή του στο «Φιλελεύθερος», της 27ης Απριλίου 2014. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Γιούγκερ είχε αναφέρει πως προσπάθησε να πείσει την κυβέρνηση Χριστόφια να δράσει πιο γρήγορα όσον αφορά στην υιοθέτηση μνημονίου για την οικονομία.
Η ανακοίνωση του τέως ΠτΔ«Αναφέρομαι στην τοποθέτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Επιτροπής της Ε.Ε.

Ο κύριος Γιούνγκερ λέει: «ως πρόεδρος του Eurogroup μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 είχα προσπαθήσει να πείσω την προηγούμενη κυβέρνηση της Κύπρου να δράσει πιο γρήγορα ως προς την υιοθέτηση του προγράμματος που είχε προταθεί από τους διεθνείς δανειστές.

Εάν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δράσει έγκαιρα, τότε η Κύπρος θα βρισκόταν σε πολύ διαφορετική θέση και διαφορετικές λύσεις θα είχαν δοθεί».

Λυπάμαι γιατί ένας σημαντικός παράγοντας του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι, όπως είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, καλός προσωπικός μου φίλος και διαχρονικά φίλος της Κύπρου, καταδέχεται να προσδένεται στο προεκλογικό άρμα του Συναγερμού.

Βέβαια, είναι σαφές ότι οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, από τις οποίες προέρχεται ο κ. Γιούνγκερ, έχουν το λαϊκισμό στην ημερήσια διάταξη της καθημερινής τους δράσης, ιδιαίτερα σε περιόδους προεκλογικές.

Η αλήθεια είναι ότι ανέμενα από τον κ. Γιούνγκερ να βοηθήσει την Κύπρο. Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάτω από την επίδραση της κ. Μέρκελ και των Γερμανών, ακόμα κι όταν εμείς δηλώσαμε τον Νοέμβρη του 2012, ότι καταλήξαμε σε μνημόνιο, ο Ζαν Κλοντ δεν άρθρωσε ούτε λέξη και καμιά βοήθεια δεν πρόσφερε για την υπογραφή εκείνου του μνημονίου.

Φαίνεται ότι εξυπηρέτησε κι αυτός με τη σιωπή και την απραξία του τους στόχους των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της Ευρώπης και ειδικότερα του Συναγερμού.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, θα μπορούσε να βοηθήσει, όμως δεν το έπραξε. Να σκεφτούμε ότι βοήθησε τον ομοϊδεάτη του να υπογράψει το γνωστό καταστροφικό μνημόνιο;
Αυτά, για αποκατάσταση της αλήθειας».

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

http://www.philenews.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Ούτε λόγος, outelogos

Σχόλια, σκέψεις, απόψεις & σάτυρα.

Το Κλειδί της Σκέψης

Σκέψεις πάνω στην ψυχολογία, την κρίση αξιών και τρόποι αυτοβελτίωσης

Χειμωνιάτικη Λιακάδα

Σκέψεις, απόψεις, προβληματισμοί και συναισθήματα. Στοχασμοί που ρίχτηκαν στο διαδίκτυο σαν μπουκάλια στο πέλαγος …

Το καβουκι

Μην δινεις σημασια...

αἰέν ἀριστεύειν

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

~U~

Τὰ πάντα ῥεῖ

olympia.gr

Για την Ελλάδα με όπλο την αλήθεια. Μαθαίνοντας τη φύση, την κοινωνία, τον εαυτό μας. Μαθαίνοντας ξανά να ζούμε! Ecology is not just a trend. It's Life itself. Ecosophy: The Olympian Way. 奥林山方式

toufekiastoskotadi

Δημοκρατία για την Ελλάδα

%d bloggers like this: