Το υπουργείο Οικονομικών κυνηγά τους «φιλοξενούμενους»

article10335.w_lΈνας στους τρεις φορολογούμενους δηλώνει για κατοικία του κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι και οι αρχές είναι έτοιμες να ξεκινήσουν ελέγχους.

Εντυπωσιακά, αλλά αναμενόμενα, ευρήματα έφερε στο φως η επεξεργασία των περυσινών φορολογικών δηλώσεων που έγινε από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καθοριστούν οι δικαιούχοι του «κοινωνικού μερίσματος».

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, σε σύνολο περίπου 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που κατατέθηκαν το 2013, περίπου 1,85 εκατομμύρια φορολογούμενοι (ένας στους τρεις), συμπλήρωσαν τον κωδικό της φιλοξενίας, αναγράφοντας και τον ΑΦΜ του προσώπου -φυσικού ή νομικού- που τους φιλοξενεί.

Παρά το γεγονός ότι η ανεργία αγγίζει το 30%, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν πεπεισμένα ότι η εκτεταμένη φιλοξενία υποκρύπτει περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής.

Έτσι, προαναγγέλλονται έλεγχοι, οι οποίοι θα στηριχθούν στα στατιστικά ευρήματα προκειμένου να φέρουν στο φως περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων κυρίως από ενοίκια ή δόλιας υποβολής αίτησης με στόχο την είσπραξη του «μερίσματος».

http://www.fortunegreece.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s