Προετοιμάζουν καταφύγια για την προστασία του πληθυσμού

newego_LARGE_t_1101_54327429Σχέδιο νόμου για την κατασκευή καταφυγίων στην χώρα μας θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν Κατασκευές Δημοσίου Ενδιαφέροντος Προστασίας Ανθρώπων και Πραγμάτων (Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.), για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών»

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο αφορά στην προστασία του πληθυσμού, σε περιπτώσεις εμφάνισης απειλών ή/και επέλευσης κινδύνων.

Σύμφωνα με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη με το σχέδιο νόμου θεσμοθετούνται ρυθμίσεις, για την παροχή ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, καθώς οι υπάρχοντες χώροι προστασίας έχουν ηλικία άνω των 60 ετών και θεωρούνται ανεπαρκείς και ακατάλληλοι, βάσει των απαιτήσεων που δημιουργήθηκαν με την επιδείνωση των ακραίων φυσικών φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ειδικότερα, το προτεινόμενο νομοσχέδιο καθορίζει την κυβερνητική πολιτική στον τομέα προστασίας πληθυσμού και πραγμάτων και αναφέρεται τόσο σε νέες κτιριακές κατασκευές και υπαίθριους χώρους, όσο και σε υφιστάμενες.

Επίσης αποβλέπει στην υλοποίηση των απαραίτητων κατασκευών, προβλέποντας μέτρα, κίνητρα και οικονομικές ενισχύσεις. Από τις κατασκευές αυτές, το κράτος επωφελείται, αφού θα προσπορίζεται έσοδα, εφάπαξ αλλά και διαχρονικά.

Τέλος προωθεί τη σταδιακή υλοποίηση “Εθνικού Χάρτη Χωρικής Επικινδυνότητας” για το σύνολο της επικράτειας. Το Σχέδιο Νόμου τίθεται σε διαβούλευση μέχρι τις 23 Μαΐου 2014.

http://www.imerisia.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s