Πούτιν: Αν πράγματι το Κίεβο χρησιμοποίησε στρατό στην Σλαβιάνσκ θα υπάρξουν συνέπειες

putin01Λαβρόφ: Η Ουκρανία λειτουργεί ως γεωπολιτικό πιόνι της Δύσης για να κάνει ζημιά στην Ρωσία

Για ένα «σοβαρό έγκλημα» έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στη σημερινές συγκρούσεις στην πόλη Σλαβιάσνκ στην ανατολική Ουκρανία, κατά τις οποίες πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πούτιν είπε ότι αν το Κίεβο χρησιμοποίησε στρατό εναντίον του λαού του, «θα υπάρξουν συνέπειες».

Οι ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως «πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι κατά της Ρωσίας», σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ζητεί να υπάρξει ουσιαστική εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (MGIMO) της Μόσχας ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριξε ότι «η Ρωσία ελπίζει ότι οι συμφωνίες της Γενεύης θα εφαρμοστούν με συγκεκριμένες ενέργειες στο εγγύς μέλλον», ενώ παράλληλα κατηγόρησε ΗΠΑ και Ε.Ε. ότι χρησιμοποιούν το Κίεβο ως «πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι κατά της Ρωσίας».

«Στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση (…) προσπάθησαν να προκαλέσουν μια νέα ‘χρωματιστή επανάσταση’, μια επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος, αντίθετη προς το Σύνταγμα», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Προσέθεσε ακόμη ότι «λίγοι σοβαροί αναλυτές αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται για τη μοίρα της Ουκρανίας, απλώς η Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε και συνεχίζει να χρησιμοποιείται ως πιόνι στο γεωπολιτικό παιχνίδι. Οι δυτικοί εταίροι μας και πρωτίστως οι ΗΠΑ προσπαθούν να συμπεριφερθούν ως νικητές του Ψυχρού Πολέμου, ενεργούν σαν να μην λαμβάνουν υπόψη τη Ρωσία στις ευρωπαϊκές υποθέσεις και κάνουν πράγματα που θίγουν άμεσα τα συμφέροντα της Ρωσίας».

http://www.pygmi.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s