Φέρνουν άρον άρον διορθωτικές κινήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

allages-merisma-660Μπορεί οι αιτήσεις για το μέρισμα να αυξάνονται ώρα με την ώρα, ωστόσο στη κυβέρνηση δεν λείπει ο προβληματισμός για τον αριθμό των αιτήσεων που απορρίπτονται.

Όπως σημείωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, «η βούληση να μοιραστούν 525 εκατ. ευρώ ισχύει στο ακέραιο και θα μοιραστούν πλήρως», συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει ούτε μισό ευρώ στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, με φόντο αυτές τις δηλώσεις, ετοιμάζονται τουλάχιστον διορθωτικές κινήσεις:

  • να μην χάνεται το επίδομα απ’ όσους ξεπερνούν έως 500 ευρώ το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ. Επί της ουσίας, θα εφαρμοστεί μοντέλο ανάλογο με αυτό που εφαρμόστηκε στους ένστολους, δηλαδή θα απομειώνεται το επίδομα των 500 ευρώ για όσους κινούνται στη ζώνη 6.000- 6.500 ευρώ. Το κόστος υπολογίζεται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ
  • θα επανεξεταστούν οι αιτήσεις όχι μόνο των μακροχρόνια ανέργων, όπως έχει δηλωθεί επισήμως, αλλά και των υπολοίπων, με βάση τα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, με βάση τα νεώτερα στοιχεία από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έως το μεσημέρι είχαν υποβληθεί συνολικά 345.000 αιτήσεις. Εξ αυτών έγιναν αποδεκτές οι 85.000 και οι δικαιούχοι θα λάβουν συνολικά 65 εκατ. ευρώ, άλλες περίπου 130.000 απορρίφθηκαν και άλλες 130.000 βρίσκονται σε αναμονή.

http://www.iefimerida.gr

 

Advertisements

One thought on “Φέρνουν άρον άρον διορθωτικές κινήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s