Σε ισχύ οι διευκολύνσεις σε άνεργους δανειολήπτες από την Τρ.Κύπρου

se-ischy-oi-diefkolynseis-se-anergous-daneioliptes-apo-tin-trkyprou-thΜείωση μέχρι 1% του επιτοκίου των δανείων
Λευκωσία: Σε μείωση μέχρι 1% στο επιτόκιο δανείων που διατηρούν στην Τράπεζα Κύπρου περίπου 4.200 ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έχει ήδη προχωρήσει η Τράπεζα Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος, Κρίστης Χασάπης.
Με αυτό τον τρόπο, επισήμανε ο κ. Χασάπης, η Τράπεζα Κύπρου καταδεικνύει την ευαισθησία της σε αυτές τις ομάδες του πληθυσμού, οι οποίες αντιμετωπίζουν και τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες εν μέσω της ύφεσης που διέρχεται η οικονομία και του υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Την ίδια ώρα ο κ. Χασάπης διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με ευαισθησία σε αυτές τις ομάδες του πληθυσμού.

Ειδικότερα, σε σχέση με τη μείωση του επιτοκίου μέχρι 1%, ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος είπε ότι έχει μειωθεί το επιτόκιο μέχρι 1% σε περίπου 3.000 στεγαστικά δάνεια και σε περίπου 1.200 φοιτητικά δάνεια ευπαθών ομάδων.

Ανέφερε επίσης ότι έχουν αναδιαρθρωθεί δάνεια που διατηρούν στην τράπεζα πέρα των 1.500 ανέργων, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εξηγώντας ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου που εξήγγειλε η τράπεζα για καταβολή δόσης 10 ευρώ το μήνα τον πρώτο χρόνο.

Ο κ. Χασάπης είπε ότι το σχέδιο δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής του και για δεύτερο χρόνο σε περίπτωση που ο δανειολήπτης συνεχίσει να είναι άνεργος, ενώ σε περίπτωση που ο δανειολήπτης βρει εργασία έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει μόνο τους τόκους κατά τον πρώτο χρόνο εργασίας του.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s