Αυτό χρειάζεται η εθνική οικονομία…

break-the-wallΟι δανειστές δεν θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα χωρίς εξάρτηση, ενώ οι πολιτικοί λένε πως θα γυρίσουμε στο προ μνημονίου επίπεδο.

Σε ποιο άραγε; Σε αυτό που ζούσαμε όλοι με δανεικά, από τα οποία το κράτος πλήρωνε μισθούς στο Δημόσιο και στην συνέχεια ξοδεύονταν στον ιδιωτικό τομέα; Έτσι ανακυκλωνόταν το ψεύτικο χρήμα και λίγοι είχαν όρεξη να παράγουν και να εξάγουν κάτι, προκειμένου να φτάσει φρέσκο ρευστό στην χώρα.

Από την απαρχή αυτού του κράτους, του οποίου την δομή οι «σύμμαχοι» της Δύσης κανόνισαν μετά την απελευθέρωση, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών υπήρξε άτολμη στο να πάρει καινοτόμες πρωτοβουλίες, άλλοι φοβούμενοι τις αντιδράσεις των ξένων, άλλοι όντες σε πλήρη συνεργασία μαζί τους.

Έτσι στις μέρες μας, οι αναλύσεις περιορίζονται στις επιταγές-εντολές των διαφόρων think tanks της παγκοσμιοποίησης, αφού όποιος δεν υποστηρίξει δημόσια αυτά που υπαγορεύονται δεν γίνεται αποδεκτός στο να συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα.

Έτσι χρόνια τώρα, όλοι με σκυμμένο το κεφάλι δανείζονται και τώρα πανηγυρίζουμε που μας «δέχθηκαν» πάλι οι αγορές. Για μία ακόμα φορά δε, ακούμε για αναδιανομή των εισοδημάτων κτλ. Αναδιανομή των δανεικών δηλαδή, αντί να τονίζεται πρωτίστως η ανάγκη ενίσχυσης της παραγωγικής οικονομίας σε ένα απλό, σταθερό και λογικό φορολογικό περιβάλλον, φεύγοντας από αυτό που επέβαλλαν οι δανειστές και έφερε δυστυχία σε εκατομμύρια Ελλήνων.

Μόνο η ελεύθερη οικονομία αποτελεί το αντίδοτο στην σοβιετικής απόχρωσης κρατικίστικη λογική που μαστίζει αυτή την στιγμή την χώρα, μαθαίνοντας τους πάντες να τα περιμένουν όλα από το κράτος και έτσι όλοι μαζί να γκρεμοτσακιστούμε. Εξαγωγές, αξιοποίηση κοιτασμάτων, τουρισμός, πολυδιάστατες συμμαχίες, ελεύθερο επιχειρείν με κανόνες και όρους μεν, αλλά όχι με τον σημερινό γραφειοκρατικό συγκεντρωτισμό που διώχνει τους επιχειρηματίες και κρατάει μόνο τους βολεμένους, οι οποίοι φροντίζουν να κάνουν την ζωή των συμπολιτών τους ακόμα πιο δύσκολη.

Εάν δεν σταματήσει από πολιτικούς, ΜΜΕ και συνδικαλιστάδες ο παπαγαλισμός ακατανόητων ανοησιών, που ουδεμία σχέση έχουν με την λογιστική, και δεν οργανωθεί με μαθηματικές γνώσεις πιάτσας η εθνική οικονομία, τότε προκοπή δεν έρχεται…

ΠΥΓΜΗ.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s