Διάγγελμα Σαμαρά: Μην κάνετε λάθος, όλα έγιναν χάρη στις θυσίες του λαού – Εχουμε δρόμο, αλλά είμαστε ενωμένοι

samaras-660_116Για θεαματική επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα, έκανε λόγο στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι η εμπιστοσύνη προς την πατρίδα επισφραγίστηκε από τον πιο αντικειμενικό κριτή, τις ίδιες τις αγορές.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «όταν αναλάμβανα, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε σε τόσο σύντομο χρόνο, όμως, το πετύχαμε και θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια, αφήνοντας πίσω την κακομοιριά και τη μιζέρια κάποιων».

Εξήγησε πως η σημασία της σημερινής εξόδου στις αγορές έγκειται στο ότι την επόμενη φορά θα μπορεί η χώρα να δανειστεί μεγαλύτερα ποσά με χαμηλότερα επιτόκια.

«Για αυτό το λόγο ζητήσαμε αυτή τη φορά μόνο 3 δισ. γιατί δεν έχουμε ανάγκη μεγαλύτερα ποσά» είπε με νόημα ο κ. Σαμαράς.

«Ανοίξαμε τον δρόμο για φτηνότερο δανεισμό αύριο και για να μπορεί η χώρα να ελέγχει το κόστος του φυσιολογικού δανεισμού» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα μειωθεί το συνολικό κόστος δανεισμού της χώρας, εξοικονομούμε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τόκους το επόμενο δωδεκάμηνο, ενώ οι εταιρείες και τράπεζες θα μπορούν να δανείζονται στο εξωτερικό σε χαμηλά επιτόκια κάτι που θα φέρει μεγαλύτερη ρευστότητα στην ελληνική αγορά».

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε «Μην κάνετε λάθος, όλα επιτεύχθηκαν με τις θυσίες και την ωριμότητα του ελληνικού λαού και για αυτό το λόγο θέλω να τον ευχαριστήσω» και επανέλαβε ότι «Εχουμε δρόμο ακόμα αλλά ήλθε πολύ άμεση η πρώτη ανακούφιση».

Δεν παρέλειψε, πάντως, να αφήσει αιχμές και για την αντιπολίτευση τονίζοντας «Υπάρχουν αρκετοί που φαίνεται να λυπούνται που τα κατάφερε η χώρα, σαν να παρακαλούσαν να έλθει και άλλο Μνημόνιο».

«Ευχαριστώ τον Ελληνα βουλευτή που με κόστος και πατριωτισμό στήριξε δύσκολες αποφάσεις και γενναίες μεταρρυθμίσεις» τόνισε ακόμη ο κ. Σαμαράς.

Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός διέλυσε τις όποιες φήμες περί εκλογών αναφέροντας «Η κυβέρνηση παρέμεινε ενωμένη και κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με πίστη και σχέδιο, με σκληρή προσπάθεια, με σοβαρότητα και σκληρές διαπραγματεύσεις. Το ίδιο ενωμένη θα μείνει και τώρα με μεγαλύτερη πίστη».

http://www.iefimerida.gr

Leave a comment