Μπαταρία με νανοκρυστάλλους φορτίζει smartphone σε 26 δευτερόλεπτα

mpataria-nanokrystalloi-kintio-114017Μια μπαταρία που μπορεί να φορτιστεί σε 26 δευτερόλεπτα παρουσιάστηκε σε τεχνολογικό συνέδριο στο Τελ Αβίβ .

Την μπαταρία παρουσίασε η ισραηλινή νεοφυής εταιρεία StoreDot στο συνέδριο της Microsoft, με τίτλο Think Next που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ.

Μια εντελώς άδεια πρωτότυπη μπαταρία μεγέθους πακέτου τσιγάρων, που έχει βιο-οργανική δομή, φόρτισε ένα τηλέφωνο Samsung S4 σε 26 μόλις δευτερόλεπτα κατά την επίδειξη.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η μπαταρία βρίσκεται στο στάδιο του πρωτοτύπου και ότι θα χρειαστούν τρία χρόνια για να εμφανιστεί στην αγορά. “Θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε μια τέτοια μπαταρία σε “έξυπνο” τηλέφωνο σε ένα έτος” δήλωσε στο BBC ο ιδρυτής της εταιρείας Dorn Myersdorf.

Παρόλα αυτά όπως ανακοίνωσε ο Myersdorf οι μπαταρίες θα έχουν κόστος κατασκευής 30-40% υψηλότερο από τις συμβατικές και λιανική τιμή διπλάσια

Η βιο-οργανική μπαταρία χρησιμοποιεί μικροσκοπικούς, αυτοσυναρμολογούμενους νανοκρυστάλλους, που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά πριν από δέκα χρόνια, στο πλαίσιο έρευνας για τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Οι νανοκουκκίδες χαρακτηρίζονται ως συμπαγείς και σταθερές σφαίρες διαμέτρου 2,1 νανομέτρων που συνίστανται από μόρια πεπτιδίων.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποιεί ακόμα τους νανοκρυστάλλους σε κάρτες μνήμης τρεις φορές ταχύτερες από τα συμβατικά “φλασάκια” και σε οθόνες ως μη τοξικά υποκατάστατα του καδμίου.

econews

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s