Ο Σαμαράς ανακοίνωσε συμψηφισμό χρεών ανάμεσα σε οφειλέτες και στο Δημόσιο

samaras-antonis-eurokinissi-10-660_1Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε απροειδοποίητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και σε δηλώσεις του ανακοίνωσε πως θα γίνει συμψηφισμός χρεών ανάμεσα σε οφειλέτες και στο Δημόσιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά:

«Μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που υποσχέθηκε η κυβέρνηση συνεργασίας την κάνει σήμερα πράξη. Ο συμψηφισμός ΦΠΑ, προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση στην κοινωνία και σε πολλές επιχειρήσεις. Το πρόβλημα είχε πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Θα γίνει συμψηφισμός χρεών και στον ιδιωτικό τομέα και στο Δημόσιο.

Αρχικά θα αφορά σε επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 500.000 ευρώ, αλλά σύντομα θα επεκταθεί στα 2 εκατ. Περιλαμβάνει έτσι πάνω από το 85% των συναλλαγών. Στο μέλλον θα ανοίξει ο δρόμος για τη διαγραφή όλων των χρεών, ξεκινώντας σήμερα με τον ΦΠΑ. Η ρύθμιση θα νομοθετηθεί σύντομα και θα ψηφιστεί μέσα στη χρονιά.

Πρόστιμα λόγω μη καταβολής ΦΠΑ διαγράφονται. Μέσα σε ένα χρόνο πληρώθηκαν οι μισές από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το κράτος δεν θα ταλαιπωρεί για δικές του αμαρτίες, δεν μπορεί να είναι αυστηρό στον πολίτη όταν δεν είναι δίκαιο απέναντί του. Με το υπάρχον σύστημα η ασυνέπεια του κράτους οδηγούσε στο να μπλέκουν επιχειρηματίες.

Για πρώτη φορά υπάρχει ειδικός λογαριασμός την Τράπεζα της Ελλάδος στον οποίο συγκεντρώνονται ποσά από σημαντικά εγκλήματα κατά του δημοσίου. Θεσμός προκαταβολής σύνταξης από το Δημόσιο, στους πραγματικά δικαιούχους, γιατί βρέθηκαν και χιλιάδες μη δικαιούχοι. Όλα αυτά τα είχαμε υποσχεθεί και έγιναν πραγματικότητα. Είναι μία ανάσα για την οικονομία που βγαίνει από την κρίση, η Ελλάδα μπαίνει στον 21ο αιώνα με δικαιοσύνη».

http://www.iefimerida.gr

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s