Ινδία: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία του κόσμου

india-eklogesΗ διαδικασία θα διαρκέσει 5 εβδομάδες και θα συμμετέχουν 815 εκατομμύρια ψηφοφόροι.

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 07:00 τοπική ώρα στην Ινδία η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία που έχει πραγματοποιηθεί στον κόσμο, όπου 815 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση της χώρας, που κατά πάσα πιθανότητα θα συγκροτηθεί από έναν συνασπισμό κομμάτων με επικεφαλής το ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα.

Ηλικιωμένες γυναίκες με σάρι και νεαροί με τζιν παντελόνια συγκεντρώθηκαν έξω από ένα αθλητικό κέντρο, που μετατράπηκε σε εκλογικό κέντρο, νωρίς σήμερα το πρωί προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία στο κρατίδιο Ντεμπρουγκάρ, που μαζί με το Άσαμ είναι τα δύο μικρά κρατίδια στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στην Μιανμάρ, από τα οποία ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία.

Η ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σε εννέα στάδια σε διάστημα πέντε εβδομάδων, θα συνεχιστεί στα παγωμένα οροπέδια των Ιμαλαΐων, στις δυτικές ερημικές περιοχές και στον τροπικό νότο και θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαΐου, όταν θα ψηφίσουν οι πυκνοκατοικημένες βόρειες πεδινές περιοχές. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά στις 16 Μαΐου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι αναμένεται να τιμωρήσουν το κυβερνών κόμμα του Κογκρέσου του Ραχούλ Γκάντι καθώς η πλέον μακροχρόνια οικονομική επιβράδυνση που έχει γνωρίσει η Ινδία από τη δεκαετία του ’80 έχει φρενάρει την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια χώρα ο μισός πληθυσμός της οποίας είναι κάτω των 25 ετών.

Μολονότι πολλοί Ινδοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με καχυποψία τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τις θρησκευτικές ταραχές του 2012 ο Ναρέντρα Μόντι, ο υποψήφιος του Κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP) για την πρωθυπουργία κυριάρχησε στη μακρά προεκλογική εκστρατεία.

Ένα από τα λίγα εναπομείνατα προπύργια του Κογκρέσου είναι η βορειοανατολική Ινδία. Δημοσκόπηση του CSDS διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί από τους ψηφοφόρους του Άσαμ-με ένα από τα χαμηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα στη χώρα–θα στηρίξουν το κόμμα.

Πάντως, στο κρατίδιο Ντιμπρουγκάρ, οι περισσότεροι κάτοικοι του οποίου εργάζονται στις φυτείες τσαγιού, δεν έχουν καν ακούσει το όνομα του Μόντι.

http://www.fortunegreece.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s