«Βόμβα» Γιούνκερ για τη Γαλλία

RTR3G5YVΑντίθετος στο να δοθεί στη Γαλλία παράταση για τη μείωση του δημοσιονομικού της χρέους τάσσεται ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Γαλλία δεν μπορεί να λάβει ακόμη μία φορά χάρη», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Βερολίνο.

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -που έχει μεταβεί τη Γερμανία με την ευκαιρία του συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ για τις ευρωεκλογές- είπε ότι η Γαλλία «πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες του παιχνιδιού όπως όλοι οι άλλοι» και επομένως δεν θα πρέπει να λάβει επιπλέον χρόνο για να μειώσει το δημοσιονομικό της χρέος.

Η Γαλλία έχει ήδη λάβει επιπλέον περιθώριο ως το 2015 για να συμμορφωθεί με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη μία ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, που αναμένεται να συναντηθεί τη Δευτέρα με τον γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, δήλωσε ότι επιθυμεί να συζητήσει με τις Βρυξέλλες τον «ρυθμό» μείωσης του δημόσιου χρέους της χώρας, το οποίο βάσει των ευρωπαϊκών κανόνων πρέπει να μειωθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ της χώρας.

Μια νέα παράταση στη Γαλλία σίγουρα δεν θα χαροποιούσε το Βερολίνο, που τάσσεται υπέρ της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής στην Ευρώπη. Εξάλλου ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να φροντίσει ώστε να γίνονται «αυστηρά σεβαστοί οι κανόνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.fortunegreece.com/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s