Αδίστακτοι, ηλίθιοι ή ανίκανοι;

mpaltakτου Σταύρου Χριστακόπουλου

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, «αντικομμουνιστής» κατά δήλωσή του, απολογείται στον Ηλία Κασιδιάρη για τις ποινικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής.
Απολογούμενος υποστηρίζει ότι βου­λευτές της Χ.Α. αποφυλακίστηκαν λόγω έλλειψης στοιχεί­ων και οι υπόλοιποι μπήκαν στη… στενή επειδή οι δικαστές ήταν μιλημένοι από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δη­μόσιας Τάξης.
Ο ίδιος ο Μπαλτάκος παραδέχτηκε ότι είπε όλα αυτά, αν και επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση του με έναν νεφελώδη τρόπο.
Ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο άνθρωπος για τις λεπτές κυβερνητικές αποστολές, αυτός που πάντα είχε πρόσβαση – ίσως πρώτος, ίσως μόνος – σε απόρρητο και άκρως ευαίσθητο κυβερνητικό υλικό, εμφανίζεται να λοιδορεί και να ευτελίζει και εκθέτει έναν πρωθυπουργό, δύο υπουργούς και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Κι όμως, δεν αποπέμπεται αυθωρεί, αλλά φεύγει μόνος του, σαν κύ­ριος, μερικές ώρες ύστερα από τη δημοσιοποίηση της συ­νομιλίας του και μάλιστα, όπως είπε στη Βουλή μια βουλευ­τής της Ν.Δ., με δική του απόφαση και για… άσχετο λόγο!

Λίγο αργότερα ο γιος του Μπαλτάκου μπουκάρει στη Βουλή ανενόχλητος και δέρνεται με χρυσαυγίτες βουλευτές μετατρέποντας το Κοινοβούλιο σε αρένα.

Έως το βράδυ γίνεται γνωστό ότι υπάρχουν και άλλες συνο­μιλίες Μπαλτάκου, ενδεχομένως καταγεγραμμένες, για τις οποίες υπάρχει τεράστια ανησυχία.

Κάπως έτσι μια ολόκληρη κυβέρνηση βρίσκεται αγρίως εκτε­θειμένη, όποια και αν είναι η αλήθεια. Είτε επειδή πράγμα­τι συνωμότησε είτε επειδή ένας από τους πλέον έμπιστους και προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού βρέθηκε να μι­λάει για καθοδήγηση και αναξιοκρατία στη Δικαιοσύνη ευτελίζοντας και αυτήν και την κυβέρνηση.

Προφανώς το τι έχει πράγματι συμβεί δεν είναι ακόμη ευκρι­νές. Ωστόσο το βέβαιο είναι ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος ο Σαμαράς έχουν τεράστια ευθύνη.

Αν έσπευσαν χωρίς στοιχεία να διώξουν τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να μην τους κόβει ψήφους, τότε είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι.

Αν έσπευσαν να «γλυκάνουν» τη Χρυσή Αυγή και να διαπραγματευθούν μαζί της μετά τις διώξεις, τότε είναι απατεώ­νες.

Αν ο Μπαλτάκος έχει αυτονομηθεί, όπως διέρρεε το Μαξίμου, τότε είναι ηλίθιοι και ανίκανοι.

Διαλέγετε και παίρνετε…

 

πηγή:  topontiki.gr
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s