Δημοψήφισμα στο Βελβεντό για τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές

belbendoΣε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί στο Βελβεντό το δημοψήφισμα, με το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής θα αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σύμφωνα με την επιτροπή, το δημοψήφισμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί αύριο στις 8 το βράδυ, πραγματοποιείται σε δύο εκλογικά τμήματα, όπου έχουν φτάσει οι εκλογικοί κατάλογοι του πρώην δήμου Βελβεντού, παρουσία δικηγόρων και με όλα τα τυπικά στοιχεία μιας εκλογικής διαδικασίας.

O πρώην δήμαρχος Βελβεντού, Μάκης Μπελιάς, δήλωσε ότι παρότι η σημερινή είναι εργάσιμη μέρα ο κόσμος άρχισε να συμμετέχει ενώ αύριο αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς είναι αργία.

Σημειώνεται ότι αν το δημοψήφισμα δείξει συμμετοχή στις εκλογές, τότε θα συγκληθεί γενική συνέλευση την επόμενη μέρα, την Τετάρτη, για να αποφασιστεί η συντονισμένη κάθοδος στις εκλογές με πρωτοβουλία κατάρτισης ψηφοδελτίου.

Αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αποχή, τότε στις 19 Μαΐου θα συγκληθεί λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσει συμμετοχή ή αποχή από τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

πηγή: tvxs.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s