Στην Ισπανία έχουν “dignidad”, στην Ελλάδα χάθηκε και το φιλότιμο

spainΤο αίτημα για αξιοπρέπεια κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη από όλες τις περιοχές της χώρας προκειμένου να απαιτήσουν αυτά που θα έπρεπε να θεωρούνται στοιχειώδη το έτος 2014: ψωμί, δουλειά, στέγη για όλους κι όλες.

Παρότι, εξάλλου, η κινητοποίηση ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της ειρηνική, δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με αποτέλεσμα να συλληφθούν 17 και να τραυματιστούν 27 άτομα.

Στην ισπανική πρωτεύουσα κατέληξε το Σάββατο η λεγόμενη «πορεία για την αξιοπρέπεια», μια πρωτοβουλία πολιτών που διέσχιζε εδώ και ένα μήνα τη χώρα με στόχο να φτάσει στη Μαδρίτη προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την άγρια λιτότητα που έχει επιβάλει ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, κατόπιν σχετικής απαίτησης της καγκελαρίου της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

Τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές καλούσαν μεταξύ άλλων τη συντηρητική κυβέρνηση της Ισπανίας να μην αποπληρώσει το δημόσιο χρέος κι αντ’ αυτού να καταπολεμήσει την ανεργία, η οποία ανέρχεται στο 26%.

Η κυβέρνηση επιβάλλει πολιτικές σκληρής λιτότητας στο Δημόσιο για να μειώσει το έλλειμμα, προκαλώντας οργή στις οικογένειες της μεσαίας τάξης και τους φτωχούς εν μέσω των αλλεπάλληλων αποκαλύψεων για σκάνδαλα διαφθοράς διακεκριμένων εκπροσώπων της άρχουσας τάξης, ακόμη και μελών της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας.

 

«Ψωμί, δουλειές και στέγαση για όλους», έγραφε ένα πανό. «Διαφθορά και κλοπή, σήμα κατατεθέν της Ισπανίας», έγραφε ένα άλλο και «Ούτε ανεργία, ούτε εξορία, ούτε ανασφάλεια. Πορείες για την αξιοπρέπεια», φώναζε μια ομάδα νεαρών διαδηλωτών.

Από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, πάντως, φαίνεται πως δεν έλειψε και η χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

πηγή: πηγή: http://www.koutipandoras.gr/

Δακρυγόνα

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “Στην Ισπανία έχουν “dignidad”, στην Ελλάδα χάθηκε και το φιλότιμο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s