Η θεραπευτική αξία της μαστίχας

mastixaΕπιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μαστίχα αποτελεί φάρμακο για το πεπτικό σύστημα.

Σχετικές έρευνες, από τη δεκαετία ΄90 μέχρι και σήμερα, επιβεβαιώνουν ότι το φυσικό αυτό προϊόν καταπολεμά το μικρόβιο που ευθύνεται για το 75% των ελκών του στομάχου και για το 90% των ελκών του δωδεκαδακτύλου (ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού).

Στο πλαίσιο των ερευνών, ασθενείς με γαστρικό έλκος, κατανάλωναν επί 14 ημέρες, 1 γρ. μαστίχας πριν από το πρωινό και 1γρ. πριν το βραδινό. Οι ιατρικές εξετάσεις που ακολούθησαν, έδειξαν πλήρη ίαση σε όλους τους ασθενείς.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της μαστίχας δεν περιορίζονται μόνο στα στομαχικά προβλήματα καθώς αποτελεί φάρμακο ευρείας χρήσης.

Έχει αντιοξειδωτική δράση, καθώς αποδεδειγμένα η κατανάλωσή της μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης του αίματος. Ενδείκνυται για τη στοματική υγιεινή καθώς έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες αλλά και για τη χρήση της σε τραυματισμούς του δέρματος.

Γενικότερα, οι ιδιότητές τις κρίνονται ευεργετικές για πολλές περιπτώσεις τόσο στην ιατρική/φαρμακευτική όσο και στην κοσμετολογία.

Το μαστιχέλαιο, δηλαδή το αιθέριο έλαιο που παράγεται από την απόσταξη της φυσικής μαστίχας, χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες προσώπου, καθώς έχει διαπιστωθεί ενισχύει την ανάπλαση και την ελαστικότητα της επιδερμίδας, την τονώνει και την κάνει πιο λαμπερή.

Εξίσου τονωτικό για την επιδερμίδα είναι το μαστιχόνερο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική λοσιόν.

Επίσης, χρησιμοποιείται σε προϊόντα κατά της τριχοφυΐας αφού και σ’ αυτόν τομέα διαθέτει ενισχυτική δράση.

Προϊόντα από μαστίχα

Η γνήσια μαστίχα Χίου κυκλοφορεί στο εμπόριο σε πολλές μορφές. Πέρα από τα φαρμακευτικά σκευάσματα αλλά και την κλασική ακατέργαστη μαστίχα που μπορεί να μασηθεί ή να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά και φαγητά, υπάρχει μία τεράστια ποικιλία προϊόντων.

Σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, κρέμες σώματος και προσώπου, λοσιόν και κρέμες καθαρισμού, καλλυντικά για τα μαλλιά, κεριά, αρώματα, ποτά, καραμέλες και πολλά άλλα είναι τα προϊόντα που περιέχουν μαστίχα.

Διατίθενται σε φαρμακεία, σουπερμάρκετ αλλά και σε καταστήματα που εμπορεύονται αποκλειστικά, προϊόντα από μαστίχα Χίου.

Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, είναι ότι για να δείτε τα ευεργετικά αποτελέσματα της μαστίχας, πρέπει όταν αγοράζετε κάποιο προϊόν να είστε σίγουροι ότι είναι πιστοποιημένο από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

http://www.pygmi.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s