Επτά νεκροί για μια θέση εργασίας

590_ac6768eda2ea96dc8b7d1591763f2417Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν το Σάββατο κατά τα διάρκεια συνωστισμού και άτακτης φυγής στο Εθνικό Στάδιο της Αμπούτζα, όπου είχαν συρρεύσει πολλοί άνθρωποι, καθώς ήταν σε εξέλιξη διαγωνισμός πρόσληψης εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. 

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων που βρέθηκε στην περιοχή ανέφερε ότι μέτρησε τουλάχιστον επτά πτώματα.

«Δεν μπορώ να φανταστώ καν τον αριθμό των ανθρώπων που ποδοπατήθηκαν», ανέφερε η Ρόζμαρι Ογκίντα μιας από τις γυναίκες που κατάφερε να σωθεί από τον συνωστισμό.

Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι ήταν στο στάδιο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος. Σύμφωνα δε με τη μαρτυρία επιζώντων, όλα έγιναν το πρωί του Σαββάτου, όταν άνοιξε μία από τις εισόδους του σταδίου, που είναι χωρητικότητας 60.000 θέσεων. Χιλιάδες υποψήφιοι προσπάθησαν να τρέξουν προς το κέντρο του σταδίου για να έχουν καλύτερη σειρά κατά τη διάρκεια της έναρξης του διαγωνισμού πρόσληψης στις υπηρεσίες μετανάστευσης .

Όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων πολλοί από τους τραυματίες δεν ήταν δυνατόν να νοσηλευτούν στο εθνικό νοσοκομείο της πόλης, λόγω έλλειψης χώρου. Το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (PDP) του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν ανακοίνωσε ότι θα γίνει έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας .

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το 37,5% των νιγηριανών ηλικίας κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι. Η οικονομία αναπτύσσεται, αλλά η φτώχεια έχει επιδεινωθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθώς η μοναδική πηγή πλούτου της χώρας είναι ο τομέας του πετρελαίου ο οποίος όμως «παράγει» πολύ λίγες θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: http://www.leadership.ng

http://www.enikos.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s