Η καλή, η κακή και οι άσχημοι

Πουλάνε τη ΔΕΗ με το κομμάτι

Στη γενική εκποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού προχωρά η κυβέρνηση με τις ευλογίες της τρόικας, δια της μεθόδου του τεμαχισμού και της μεταβίβασης σε ιδιώτες των καλών “κομματιών” της επιχείρησης, περιλαμβανομένων και των “αξιόπιστων” πελατών της. 

Μετά τον νόμο για το σπάσιμο και την ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς (ΑΔΜΗΕ), με το νομοσχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ” που δόθηκε χθες σε διαβούλευση ολίγων ημερών, παραχωρούν σε θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ μονάδες παραγωγής “φθηνής” ενέργειας, όπως οι λιγνιτικές και οι υδροηλεκτρικές, καθώς και περί τα δύο εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ που θα επιλεγούν με διάφορα κριτήρια, χωρίς να είναι αναγκαία η συναίνεσή τους. 
Στη συνέχεια η νέα καθετοποιημένη επιχείρηση θα ιδιωτικοποιηθεί με διεθνή διαγωνισμό, με προσημειωμένη -ως συνήθως- κατάληξη.
Προίκα στη “μικρή ΔΕΗ”, που προορίζεται για ιδιωτικοποίηση, παραγωγικά τμήματα – φιλέτα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και 2 εκατομμύρια πελάτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Τον δρόμο της εκποίησης έχουν ήδη πάρει τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού (ΑΔΜΗΕ).
 
 Σε Ελλάδα και Ευρώπη παίζονται πολλά
Μπορεί να συνεδριάζει το Eurogroup, να βγάζει φιρμάνια η Eurostat, να καθησυχάζουν ή να κινδυνολογούν ο Στουρνάρας ή ο Προβόπουλος, να υπόσχεται ο Σαμαράς στους ένστολους και να τάζει στον Λάτση, να ευημερούν ή να δυστυχούν οι αριθμοί -για τους ανθρώπους ούτε λόγος-, μπορεί να δοθεί τμήμα ή το σύνολο της δόσης, να αναγνωριστεί τελικά πρωτογενές πλεόνασμα ή να μην αναγνωριστεί, να ενσωματωθεί εν μέρει ή εν όλω η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. 

Σίγουρα όμως είναι δύο πράγματα:

Πρώτον: Η διάλυση της κοινωνίας και των δομών της, η εξαθλίωση των ανθρώπων και η ακύρωση της προοπτικής τους, η ζοφερή καθημερινότητα θα συνεχιστούν κανονικά όσο συνεχίζεται με οποιοδήποτε όνομα ή εποπτεύουσα αρχή η σημερινή πολιτική.
Δεύτερον: Στις 25 Μαΐου, τη δεύτερη Κυριακή των διπλών εκλογών, θα κριθεί εάν θα υποστούμε ένα τρίτο Μνημόνιο (όπως και αν ονομαστεί), το οποίο θα συνοδεύει το νέο δάνειο.

Η πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ηγείται η καγκελάριος Μέρκελ και μετέχει η Ν.Δ. του Αντ. Σαμαρά, και του συνεργαζόμενου Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Μ. Σουλτς, στο οποίο μετέχει το ΠΑΣΟΚ – Ελιά Βενιζέλου, είναι απολύτως δεδομένη. Τα δύο κόμματα άλλωστε συγκυβερνούν και στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Δίπλα σ’ αυτή την πολιτική προβάλλει ο ακροδεξιός ευρωσκεπτικισμός, καλλιεργημένος από τη λιτότητα και τη ματαίωση των προσδοκιών των πολιτών και “ντοπαρισμένος” με τα γνωστά λαϊκιστικά και εθνικιστικά στερεότυπα.

Είναι στο χέρι των πολιτών να αποφασίσουν ποια Ελλάδα θέλουν και σε ποια Ευρώπη.

πηγή: Η ΑΥΓΗ
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s