Το κάθετο σινεμά της Ολλανδίας

vertical-cinema-660Eπαναπροσδιορίζει την έννοια του κινηματογράφου.

Επανάσταση στα μέχρι τώρα δεδομένα του κινηματογράφου έφερε η Ολλανδία, η οποία αποφάσισε να αντιστρέψει τις οθόνες προβάλλοντας τις ταινίες κάθετα.

Σύμφωνα με τον Independent, εκατοντάδες λάτρεις του κινηματογράφου πρόκειται να απολαύσουν το Σαββατοκύριακο ένα πρόγραμμα με 10 ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν σε μια τεράστια οθόνη σε μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Ολλανδία.

Οι προβολές είναι μέρος του «Vertical Cinema» -ένα έργο που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα στην Arminius Church του Ρότερνταμ ενόψει του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης.

Οπως δηλώνει το όνομα του έργου, το Vertical Cinema αψηφά τους οριζόντιους κανόνες του κινηματογράφου, αποτελώντας ένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό πείραμα.

Σύμφωνα με τον Lucas van der Velden, επιμελητή της Sonic Acts, η οποία παράγει το πρόγραμμα, «το έργο προσελκύει την προσοχή, διότι κάνει τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τον κινηματογράφο, και αποτελεί έναν επαναπροσδιορισμό για τα μάτια, τα αυτιά και το μυαλό».

Οι 10 ταινίες μικρού μήκους, που περιγράφονται ως ένα μοναδικό μείγμα του αφηρημένου κινηματογράφου έχουν ως στόχο να διερευνήσουν την ιδέα ότι η μορφή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η κρίσιμη πτυχή της συνολικής οπτικοακουστικής εμπειρίας.

http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/86782

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s