Εξοπλιστικά: Προφυλακιστέος ο Δ. Παπαχρήστος

dimitris-papaxristos-eksoplistika Τον  δρόμο για τη φυλακή έδειξε ο ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας στον 78χρονο Δημήτρη Παπαχρήστο, μετά την πολύωρη απολογία του στο πλαίσιο της έρευνας για τα εξοπλιστικά, με τη σύμφωνη γνώμη της επίκουρης εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.

Τον κατηγορούμενο είχε αναφέρει στην απολογία του ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο οποίος έχει πει ότι ο 78χρονος τον δωροδόκησε με 750 χιλιάδες ευρώ για την προμήθεια ενός εξοπλιστικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Κάντας υποστηρίζει στην απολογία του ότι την περίοδο 2000, ο Δημήτρης Παπαχρήστος, του έδωσε μίζα για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000, πρόγραμμα που κόστισε στο Δημόσιο 190,1 εκατ. ευρώ.

Ο προφυλακισμένος πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών είπε στην απολογία του ότι η Wegmann έδωσε μίζες που ανέρχονταν στο 0,5% της σύμβασης των αυτοκινούμενων πυροβόλων, συνολικά δηλαδή 9,5 εκατ. ευρώ από τα οποία οι 750.000 ευρώ πήγαν στον κ. Κάντα.

Ελεύθερος με αυστηρούς όρους ο Π. Ευσταθίου

Νωρίτερα, ελεύθερος με αυστηρούς όρους αφέθηκε ο 83χρονος αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας ΑΤΛΑΣ Πάνος Ευσταθίου με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Το Συμβούλιο, που επιλήφθηκε του θέματος μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορουμένου, με βούλευμά του επέβαλε στον κατηγορούμενο εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, καθώς και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα κι εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα.

Κατά τη μαραθώνια απολογία του την Πέμπτη στον αρμόδιο ανακριτή, φέρεται να ομολόγησε μίζες περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 10 πρόσωπα για δύο εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ κατήγγειλε τον Αντώνη Κάντα για εκβιασμό προκειμένου να του δίνει μίζες.

Κατά την απολογία του, ο 83χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι έδινε μίζες στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, έπειτα από εκβιασμό

Μετά την απολογία, σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ανακριτή και του δικηγόρου του κ. Ευσταθίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, με τον τελευταίο να διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ο κ. Μαλλής επιθυμεί την προφυλάκιση του πελάτη του χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την ηλικία του κ. Ευσταθίου, καθώς και για  το γεγονός ότι η υγεία του πελάτη του είναι επιβαρυμένη.

Στη διάρκεια του επεισοδίου ο κ. Ευσταθίου δήλωσε ότι δεν ένιωθε καλά με αποτέλεσμα να σπεύσει στην Ευελπίδων ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

http://www.naftemporiki.gr/story/749091

One thought on “Εξοπλιστικά: Προφυλακιστέος ο Δ. Παπαχρήστος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s